NPO Radio 5

Concert van Hoop woensdag 10 maart

foto: EO pers
  1. Nieuwschevron right
  2. Concert van Hoop woensdag 10 maart

Luister naar het Concert van Hoop, aankomende woensdag 10 maart vanaf 20.00 uur op NPO Radio 5.

foto: EO pers

Guus Meeuwis treedt op tijdens het Concert van Hoop

Een jaar na het uitbreken van de coronapandemie zendt de EO een tweede ‘Concert van hoop’ uit, live vanuit een leeg Rotterdam Ahoy.

Samen met het Oranje Fonds wil de EO door muziek en verhalen opnieuw hoop geven.

Tijdens het concert zijn er optredens van Guus Meeuwis, Diggy Dex, Suzan & Freek, 3JS, OG3NE, Stef Bos en Edsilia Rombley, begeleid door het Metropole Orkest.

Wat is jouw verhaal?

De 3JS zingen tijdens het Concert van hoop het lied 'Je vecht nooit alleen'. 'In je grootste zorg, zit de hoop verborgen, dat wie lief heeft overleeft'. Wat een mooie tekst in deze soms zo onzekere tijd. Suzan & Freek zingen hun nieuwe nummer 'Goud', over uit elkaar gaan. Zijn jullie uit elkaar, maar waren jullie toch 'goud'? Laat het ons weten!

Wat is jouw verhaal bij ‘Je vecht nooit alleen’ of 'Goud'? Laat het ons weten en misschien kom je met jouw unieke verhaal in de uitzending.

Reageren kan via de mail: concertvanhoop@eo.nl.

Hoopvolle verhalen

Er zijn ook hoopvolle verhalen van mensen die zich als maatje via het Oranje Fonds inzetten voor een ander, omdat juist nu niemand er alleen voor moet staan. Via deze site kun je binnenkort een hoopvol lied uit het concert doorsturen naar iemand die wel wat hoop kan gebruiken.Artiesten


Voor artiesten is de coronapandemie ook een moeilijke tijd; geen optredens, geen volle zalen en veel minder de kans om door muziek hoop te geven aan fans. Guus Meeuwis: “Wij als artiesten weten als geen ander hoe hoopvol muziek is. Muziek kan de last dragen, daar wordt het lichter van. Ik ben dan ook heel blij dat ik mijn steentje mag bijdragen.”

Voor Diggy Dex is het een bijzondere avond, hij en zijn gezin zetten zich ook in voor anderen via het Oranje Fonds: “Wij kunnen er als maatjes zijn voor anderen, ik hoop dat veel mensen door de muziek en verhalen geïnspireerd raken om ook iets voor een ander te doen.”Maatjes


In de uitzending is onder andere het verhaal van mevrouw Rommens en Kiki van Gerwen te zien. Kiki wilde graag iets doen voor een ander en maakt nu digitale wandelingen met mevrouw Rommens. Met haar telefoon in de hand loopt Kiki in de oude buurt van mevrouw Rommens die door haar COPD klachten niet veel meer buitenkomt en zo oude herinneringen op kan halen.


Concert van Hoop

woensdag 10 maart
vanaf 20.00 uur op NPO Radio 5

Je kunt op verschillende manieren naar NPO Radio 5 luisteren. Bekijk ze hier.