NPO Radio 5

Geer en Goor helpen ouderen

  1. Nieuwschevron right
  2. Geer en Goor helpen ouderen

In het RTL 4 programma 'Geer en Goor zoeken een hobby'! zetten Gerard Joling en Gordon zich in om eenzame ouderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Tijd Voor MAX Radio belde met Monique Wolfkamp over het nieuwe seizoen.

Ouderenfonds

Monique Wolfkamp van het Ouderenfonds geeft Gerard Joling en Gordon in het programma de opdracht om eenzame ouderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Dat moeten ze doen door een activiteit met hen te ondernemen, maar vooral door met hen erover te praten. "Vooral de gesprekken die ze met ouderen hebben zijn van belang", vertelt Wolfkamp. "Wat betekent het om oud te zijn en in een eenzame positie te raken."

Eenzaamheid

Veel ouderen in Nederland leven hun laatste jaren in schrijnende eenzaamheid volgens Wolfkamp en Elly is daar een goed voorbeeld van. De gesprekken die Geer en Goor voeren zijn best heftig. "Als je zelf oud en eenzaam bent, dan kun je het best vertellen hoe dat komt en hoe het voelt. Dat komt heel erg hard aan."

Veel vrijwilligers

Het doel van het programma is om te laten zien wat eenzaamheid met ouderen doet. Het programma dat nu zijn derde seizoen ingaat heeft ervoor gezorgd dat er veel vrijwilligers bij zijn gekomen. "Het maatschappelijke probleem van de eenzaamheid moeten we met z'n allen bestrijden."

79 jaar en motor rijden

De 79-jarige Elly wordt in de eerste aflevering verrast door Geer en Goor. Haar oude hobby motorrijden kan ze niet meer uitvoeren, omdat ze geen benen meer heeft. Het komische duo zorgt ervoor dat ze nog een keer achterop een motor kan zitten. "Ik vond het héérlijk! Geen koude handen gehad", zegt Elly in de eerste aflevering. Gordon grapt "Wel koude voeten?" Ze geniet in ieder geval met volle teugen.

Luister hier het hele gesprek terug met Monique Wolfkamp:

Geer en Goor zoeken een hobby! wordt iedere woensdag om 20.30 uur uitgezonden op RTL 4.


Tijd Voor Max Radio
Ma t/m vr 18.00 - 20.00 uur
Presentatie: Henkjan Smits en Margreet Reijntjes