NPO Radio 5

David Crosby 75

  1. Nieuwschevron right
  2. David Crosby 75

Wat deed jij toen je 28 was? David Crosby gaf toen met zijn maten Stephen Stills en Graham Nash een optreden op Woodstock!

Zonder Neil Young

We mogen David Crosby feliciteren, want hij wordt alweer 75! De zanger en gitarist verlaat eind jaren 60 de enorm populaire folkrockband The Byrds om een supergroep te formeren met Stephen Stills van Buffalo Springfield en de Britse zanger Graham Nash van The Hollies.

Dat wordt Crosby, Stills & Nash, later aangevuld met de Canadese rocker Neil Young. Bezoekers van de eerste editie van het legendarische Woodstock Festival zien het tweede optreden van een wat nerveuze Crosby, Stills & Nash (Neil Young komt er later ook bij).

Rustpunt op Woodstock

Wie de beelden van Woodstock kent, denkt waarschijnlijk vooral aan de extatische optredens van Jimi Hendrix, Santana, The Who en Janis Joplin, maar het ging er niet continu zo ruig aan toe.

Het bewijs daarvan zijn deze beelden van de dan net geformeerde folkrockgroep, dat met zijn loepzuivere vocalen en akoestische gitaarspel het publiek in vervoering brengt. Één van de liedjes die gespeeld wordt, is het prachtige 'Suite: Judy Blue Eyes':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.