NPO Radio 5

Hartverwarmende liefdesverhalen

  1. Nieuwschevron right
  2. Hartverwarmende liefdesverhalen

Van Johnny Cash tot Paul McCartney; op de dag van de liefde laten we de vonken er van afspatten met de mooiste liefdesliedjes, gebaseerd op het echte werk!

Help Me Make It Through The Night

In Nederland was dit geen hit, maar deze live uitvoering van Kris Kristofferson en toenmalig geliefde Rita Coolidge is zo intens dat we het er warm van kregen... Kijk zelf maar hoe verknocht de twee op elkaar waren:

'Cause I Love You

De liefde tussen Johnny Cash en June Carter was er al jaren, maar het duurde lang totdat de twee echt samenkwamen om tot het bittere einde een koppel te blijven. In deze video is de liefde bijna voelbaar: de twee kennen elkaar duidelijk door en door:

Heart Of The Country

Hij ontmoette haar in 1967 bij een optreden van Georgie Fame... In deze video zingen Paul McCartney en zijn Linda eventjes samen in hun Schotse thuis. De overige beelden met het samen geschreven 'Heart Of The Country' maken de ware liefde tussen de twee zo klaar als een klontje:

Je T'aime... Moi Non Plus

Serge Gainsbourg en Jane Birkin zuchtten niet alleen samen, ze hielden in het leven ook van elkaar en waren 12 jaar getrouwd. In deze Franse klassieker spat de lust van het scherm af...

Oh My Love / Woman

Niet iedereen was er blij mee, maar de liefde tussen John Lennon en Yoko Ono was compleet, overrompelend en volkomen vrij, te zien in deze videoclip: naast 'Woman' schreef John Lennon handenvol odes aan zijn grote liefde:


Lees meer over de herkomst van Valentijnsdag >>