NPO Radio 5

Op naar de Evergreen Top 1000!

  1. Nieuwschevron right
  2. Op naar de Evergreen Top 1000!

De stembus wordt zaterdag 3 november geopend in het programma Wekker-Wakker-Weekend van Jan Rietman.

Nederland Kiest

Van 3 tot en met 9 november staan alle programma’s op NPO Radio 5 in het teken van de Stemweek en wordt alleen muziek gedraaid uit de keuzelijst. Denk aan artiesten als Tina Turner, The Beatles, ABBA, Eagles, Guus Meeuwis, Anita Meyer, Fleetwood Mac, Frank Sinatra en Boudewijn de Groot.

Verslaggever Joris Kreugel vraagt op verschillende plaatsen in het land mensen naar hun favoriete evergreen. Presentator Ron Kas brengt drie keer per dag het laatste nieuws over het stemgedrag in het Evergreen Top 1000 Journaal.

Stemfinaledag

Op vrijdag 9 november sluit de stembus. Dan vervallen alle programmatitels en staat NPO Radio 5 de hele dag in het teken van de Evergreen Top 1000 Stemfinaledag. Elk uur is een bekende Nederlander in de studio die zijn of haar lijstje met muziek voor de Evergreen Top 1000 meeneemt. Tot de gasten behoren onder anderen Henry Schut, Jan Dulles, Irene Moors, Arnold Mühren, Pierre Wind en Karin Bloemen!

Het Stembureau levert elk uur weetjes en feitjes over de muziek, de stemmers en ontwikkelingen in de lijst. Welke artiest is het vaakst vertegenwoordigd, hoe stemmen bijvoorbeeld Groningers en wat is de hoogste binnenkomer? Stemmen kan tot 18.15 uur en dan is ook meteen duidelijk hoe de Top 5 eruit ziet.

De lijst

De volledige Evergreen Top 1000 wordt woensdag 21 november bekendgemaakt. Bert Haandrikman staat tussen 12.00 en 14.00 uur uitgebreid stil bij de lijst in zijn programma op NPO Radio 5.

Aftellen naar #1

De Evergreen Top 1000 wordt uitgezonden van maandag 26 tot en met vrijdag 30 november, dagelijks tussen 06.00 en 20.00 uur. Het dj-team bestaat uit Jan Rietman, Jeroen van Inkel, Bert Haandrikman, Henkjan Smits, Manuëla Kemp, Hans Schiffers, Tom Herlaar en Bert Kranenbarg.

Televisie

Vanaf maandag 26 november presenteren Manuëla Kemp en Henkjan Smits een week lang op NPO 1 om 16.00 uur het tv-programma NPO Radio 5 Evergreen Top 1000 (Omroep MAX). Daarin vertellen zij de verhalen achter de nummers die we bijna allemaal kunnen meezingen en zijn de mooiste videoclips te zien. Lees meer >>