NPO Radio 5

Beluister Liesbeth List Oeuvreprijs concert uit 2013

foto: Ans van Heck
  1. Nieuwschevron right
  2. Beluister Liesbeth List Oeuvreprijs concert uit 2013

Het Oeuvreprijs concert van Liesbeth List op 2 april 2013 beluister je hier.

foto: Ans van Heck

Feest in DeLaMar

Het aanwezige publiek genoot dinsdag 2 april zichtbaar van het optreden. Liesbeth zong met Frank Boeijen het duet ‘Zeg Me Dat Het Niet Zo Is’ en bracht een muzikaal eerbetoon aan Ramses Shaffy. Ze zong live met Ramses, die te zien was op groot doek, het lied ‘Laat me/Vivre’. Luisteraars hoorden de Shaffy medley met ‘Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder’ en ‘We Zullen Doorgaan’. Het concert bevat een Piaf Medley en onder meer de liedjes ‘Non, Je Ne Regrette Rien’ en ‘Pastorale’.

Award

Liesbeth List trad ter gelegenheid van de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs nog één keer op. De grande dame ontving aan het einde van het concert de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs uit handen van televisie-coryfee Mies Bouwman, die haar al 50 jaar goed kent. Het radiostation zette Liesbeth List in de spotlights voor haar onderscheidende bijdrage aan de Nederlandse muziek in haar carrière die ruim 40 jaar beslaat. De avond werd gepresenteerd door Radio 5 presentatrice Myrna Goossen.

Oeuvreprijs concert: Liesbeth List - 2 april 2013

Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs

De publieke zender reikt de Oeuvreprijs uit aan een artiest/componist die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor de lichte muziek. De prijs bestond uit een award en een cheque van 5.000 euro, die Liesbeth List tijdens het concert aanbood aan Stichting Hoofdzaak.

Eerder ontvingen Cliff Richard, Willeke Alberti, Lee Towers en George Baker de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs.