NPO Radio 5

Max Bokking over 35 jaar Kadanz

  1. Nieuwschevron right
  2. Max Bokking over 35 jaar Kadanz

'Intimiteit', 'Dagen dat ik je vergeet', 'In Het Donker', ze komen vast allemaal op de verzamelaar die verschijnt naar aanleiding van 35 jaar Kadanz.

35 jaar Kadanz

Max Bokking is een vriend van de Kadanzmannen en initiatiefnemer van het 'vieren' van 35 jaar Kadanz. Hij vertelt dat vanwege de aanhoudende vraag naar hun muziek, hun 35 jarig bestaan een mooie aanleiding is om met een "echt, goed overzicht" te komen in de vorm van een Kadanz verzameld-cd.

Maar is het wel 35 jaar? "Kadanz werd opgericht in '82, maar hun eerste hit is wel degelijk uit '83. En 35 is een mooi getal, mooier dan 36."

Documentaire en reünie

Over een reünie wil Max nog niets kwijt, of toch wel? "Er staat iets in de agenda, maar het is te vroeg om daarover te praten." Verder wordt met een filmmaatschappij gesproken over het maken van een documentaire over de band.

De mannen van Kadanz waren destijds de eersten die openlijk voor hun homoseksualiteit uitkwamen. Speelt dat een rol in de te maken documentaire? "Het is zeker niet de hoofdzaak. Het gaat om de liedjes."

Kom maar op, zgegen wij. Maakt het ons uit of het 35 of 36 jaar Kadanz is. We zijn er klaar voor om het verhaal achter de groep te horen. En ook om hun muziek weer live te horen. Nummers als 'Dagen dat ik je vergeet'...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Max!
Ma - Vr 18.00 - 20.00 uur
Dj's: Henk-Jan Smits en Manuëla Kemp

foto omslag: ANP