NPO Radio 5

Gerard Cox krijgt Radio 5 Oeuvreprijs

  1. Nieuwschevron right
  2. Gerard Cox krijgt Radio 5 Oeuvreprijs

De NPO Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs gaat binnenkort naar Gerard Cox. Presentator Hijlco Span verraste hem afgelopen maart in de studio met het nieuws!

Luister het fragment terug van de bekendmaking in Plein 5:

Rijke oeuvre

NPO Radio 5 Nostalgia eert de rasartiest voor zijn rijke oeuvre en opmerkelijke bijdrage aan de Nederlandse muziek. Op 25 mei neemt Cox de NPO Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs in ontvangst tijdens een speciaal voor hem georganiseerd concert in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Cox beklimt tijdens de feestelijke avond het podium en zingt de mooiste liedjes uit zijn oeuvre.

Creatieve duizendpoot

Gerard Cox is een creatieve duizendpoot. Naast zanger en cabaretier is hij acteur, regisseur en scenarioschrijver. “Wij hebben veel respect voor de omvangrijke carrière van Gerard. Of hij nu kiest voor een lied, tv-serie of speelfilm, Cox weet steevast een gelukzalig gevoel van nostalgie bij zijn publiek op te wekken, terwijl hij jongere generaties een prachtige blik op het leven van vroeger biedt”, zegt Ron Stoeltie, manager evenementen van NPO Radio 5 Nostalgia. “Hij is al meer dan 50 jaar een fenomeen op de planken en op de buis en heeft zoveel gedaan op het gebied van kleinkunst en zang. Zijn liedjes ’t Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer, 1948 en Die goeie oude tijd zijn geliefd bij onze luisteraars.”

NPO Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs

De publieke zender reikt de NPO Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs uit aan een artiest/componist die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor de lichte muziek. De prijs bestaat uit een award en een geldbedrag van 5.000 euro, dat bestemd is voor een door de ontvanger te kiezen goed doel. Tijdens de feestelijke avond maakt Gerard Cox bekend naar welke organisatie deze donatie gaat. Eerder ontvingen Cliff Richard, Willeke Alberti, Lee Towers, George Baker, Liesbeth List en Anita Meyer de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs.