NPO Radio 5

Legendarisch: Mamas And The Papas

  1. Nieuwschevron right
  2. Legendarisch: Mamas And The Papas

The Mamas And The Papas debuteerden in maart 1966 met hun album If You Can Believe Your Eyes And Ears. Wij lichten de elpee uit.

Week van de Jaren 60

Naar aanleiding van de Week van de Jaren 60 zullen we onder meer een aantal albums en artiesten uitlichten. Hier staat If You Can Believe Your Eyes And Ears in het zonnetje:

'Monday Monday'

Het legendarische album If You Can Believe Your Eyes And Ears opent met het nummer 'Monday Monday'. Een track die maandagen niet meer zo vervelend laten zijn. Het liedje is in slechts 20 minuten geschreven door John Philips. Het nummer is ook de enige nummer 1-hit in de Amerikaanse Billboard Top 100 en leverde de band een Grammy op voor beste popoptreden door een duo of groep. Vorig jaar eindigde dit nummer in de Top 200 op plek 90 in onze lijst.

2. 'Straight Shooter'
3. 'Got A Feelin'

The Beatles

Het vierde nummer van hun debuutplaat is een cover van The Beatles. Cass Elliot was stiekem een beetje verliefd op John Lennon en daarom namen ze 'I Call Your Name' op. In de instrumentale break van het nummer hoor je de zangeres zachtjes een paar keer "John... John..." fluisteren.

5. 'Do You Wanna Dance'

'Go Where You Wanna Go'

John Philips schreef diverse nummers voor de band, waaronder 'Go Where You Wanna Go'. Het nummer werd niet als single uitgebracht, maar werd pas echt een succes toen The Fifth Dimension het nummer uitbracht in 1967. Luister hier naar de originele versie.

B-Kant

'California Dreamin'

De allergrootste hit in Nederland van de band is toch wel 'California Dreamin'. Deze hit eindigde vorig jaar in de lijst op plek 40. John Phillips droomde over het nummer toen hij in New York woonde. Hij wekte Michelle Phillips om het nummer samen uit te schrijven.

2. 'Spanish Harlem'
3. Somebody Groovy'

'Hey Girl'

Het laatste nummer dat we uitlichten van het legendarische album is 'Hey Girl'. Het nummer is nooit uitgebracht als single, maar mag zeker niet worden vergeten als albumparel. Ook dit nummer is geschreven door John Phillips. Het nummer is een advies voor een jonge vrouw die zich niet rot moet voelen door een jongen. Een goed advies voor alle meisjes met gebroken harten.

5. 'You Baby'
6. 'The In-Crowd'

Staan The Mama's and The Papa's in de Top 200 van de Jaren 60? >>