NPO Radio 5

Al die 'Good Golly Miss Molly's

  1. Nieuwschevron right
  2. Al die 'Good Golly Miss Molly's

Het is 15 oktober 1956 als Little Richard voor het eerst het nummer 'Good Golly Miss Molly' opneemt. Het wordt een grote hit en is later nog door veel artiesten gecoverd. We zetten de beste op een rij.

Het origineel

De originele versie van Little Richard kan natuurlijk niet ontbreken in de lijst. Hij nam het nummer 59 jaar geleden op, maar bracht het pas in januari 1958 uit. Op de B-kant van de single staat het nummer 'Hey-Hey-Hey-Hey':

Creedence Clearwater Revival

'Good Golly Miss Molly' verscheen in 1969 op het album van Creedence Clearwater Revival, maar dan met een kleine aanpassing van de tekst. In plaats van "When she hugs me, her kissin' make me ting-a-ling-a-ling" zingen ze "Would you pardon me a kissin' and a ting-a-ling-a-ling?":

Jerry Lee Lewis

Op het live album van Jerry Lee Lewis, Live at the Starclub Hamburg, is het nummer ook te vinden. In de Duitse club waar het nummer is opgenomen stonden grote muzikanten, zoals Jimi Hendrix en The Everly Brothers:

The Swinging Blue Jeans

In het begin van de jaren '60 heeft de band drie grote hits en daar is 'Good Golly Miss Molly' er één van. na 1964 was het een beetje voorbij met het succes van de band, toch bestaan ze nog steeds. Alleen al lang niet meer in de orginele opstelling van vroeger:

Status Quo

Ook Status Quo heeft het nummer gezongen. 'Good Golly Miss Molly' komt op het album Famous In The Last Century terecht. Het is een album met de favoriete hits, gekozen door de band, die zijn gemaakt tijdens de afgelopen eeuw: