NPO Radio 5

Woensdag in de lijst

  1. Nieuwschevron right
  2. Woensdag in de lijst

Wat kunt u verwachten op de derde dag van de Evergreen Top 1000? Het middelpunt van de lijst met 'Burning Love' van Elvis Presley en een van de lekkerste meezingers van Neil Diamond!

Dag 3 in vogelvlucht

We starten op met een heerlijk zomers nummer, 'Summertime' van Louis Armstrong & Ella Fitzgerald. Het is ook de dag waarop Ray Charles (1930) en Julio Iglesias (1943) het levenslicht hebben gezien. U hoort ze op #552, #565, Vandaag is ook echt een dag van oudgedienden, met slechts 28 debutanten en terugkomers op de woensdag.

Nieuwsgierig naar welke we bedoelen? Bekijk de hele Top 1000 speellijst van woensdag!

Marcia

Het is weer een dag van de ultieme karaoke/waardige meezingers! Zodra we dat bekende orgeltje horen worden de kelen massaal geschraapt. 'Sweet Caroline' dateert uit 1969 en vreemd genoeg gaat het niet over Caroline, maar over een andere vrouw! Neil Diamond schrijft het nummer voor zijn toenmalige vrouw, maar zij heet Marcia en dat is één lettergreep te kort. Wellicht een teken aan de wand; ze scheidden 36 jaar later...

Meezingen

Dat het een ideale meezinger is, bewijzen duizenden honkbalfans in Boston. Het hele stadion zingt in koor de tekst van 'Sweet Carolina'. Bekijk de video hieronder: