NPO Radio 5

NPO Radio 5 doet live verslag van Alpe d’HuZes 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 5 doet live verslag van Alpe d’HuZes 2018

Op donderdag 7 juni gaan 4500 deelnemers tot zes keer toe de Alpe d’Huez beklimmen om geld in te zamelen voor onderzoek naar de genezing van kanker.

NPO Radio 5 is bij Alpe d’HuZes, het grootste goede-doelenevenement van Nederland, om live verslag te doen van deze dertiende editie.

Henkjan Smits en Bert Kranenbarg maken radio op de berg en presenteren op woensdag 6 juni en donderdag 7 juni speciale programma’s die helemaal gaan over Alpe d’HuZes Verhalen van deelnemers, opluchting na de beklimming, verdriet om naasten die ziek zijn, het hoort er allemaal bij.

Cabaretier Guido Weijers, weerman Marco Verhoef en zanger/musicalartiest René van Kooten doen als wielrenners mee aan het evenement. NPO Radio 5 volgt hen vanaf vandaag in de voorbereidingen en wacht ze op boven op de berg.

Als een heuse sportautoriteit gaan Henkjan en Bert de drie de komende weken regelmatig bellen om te informeren naar hun ‘whereabouts’. Niet om te checken of er doping in het spel is, wel om zeker te weten dat er serieus getraind wordt en dat er geld ingezameld wordt.

Alpe d’HuZes bestaat al sinds 2006 en heeft in al die jaren in totaal 150 miljoen euro ingezameld voor onderzoek naar de genezing van kanker. De opbrengst in het afgelopen jaar was 10,3 miljoen euro.


Alpe d’HuZes op 5
woensdag 6 juni 16.00 – 18.00 uur
donderdag 7 juni 16.00 – 20.15 uur
en de hele dag flitsen in de overige programma’s