NPO Radio 5

Sarena Solari wint Heel Holland Bakt

  1. Nieuwschevron right
  2. Sarena Solari wint Heel Holland Bakt

Het blijft spannend tot het einde. Martine en Sarena gingen samen aan kop, maar Sarena blijft alle acht de weken achter elkaar goed bakken en is de grote winnaar van Heel Holland Bakt 2015. Ze is te gast bij Manu

Winst

Ook tijdens de finale krijgen de bakkers drie opdrachten. Ze moeten een macaron-desert, harde moccagebakjes en een groot spektakelstuk met als thema '1001 nacht' maken. Bij Farida was het al snel duidelijk dat zij niet zou winnen. De spanning van de finale is te groot en haar baksels worden niet wat ze ervan heeft gehoopt. Alle taarten en gebakjes die voorbij komen zijn ware kunstwerken, maar Sarena gaat er met de winst vandoor. "Ik zag het echt niet aankomen. Het was spannend tot aan het einde en dat zag je ook wel aan mijn reactie toen ik hoorde dat ik had gewonnen", aldus Sarena.

Italiaans bakken

Naast een taartschaal krijgt de winnaar ook de kans om een eigen bakboek uit te brengen. Het komt in februari uit, maar wat maakt haar boek nou zo bijzonder? "Het wordt mijn Italiaanse bakboek met familierecepten en verhalen. Ik kom natuurlijk ook gewoon uit Groningen, dus je kan de Groningse Poffert er ook in verwachten. Het zijn recepten die iedereen kan maken en echt niet moeilijk zijn."

Blijven leren

Sarena is al van kleins af aan in de keuken te vinden. "Zo lang ik me kan herinneren sta ik al bij mijn moeder in de keuken. Ze maakte altijd alles zelf. Niks kwam uit pakjes en zakjes." Sarena is nog lang niet klaar met leren en gaat ook na Heel Holland Bakt vrolijk door met bakken. "Ik wil blijven leren. Ik heb al veel geleerd, maar ik kan de technieken die ik al gedaan heb blijven verbeteren en er zijn ook technieken die ik nog helemaal niet kan." Tot slot nog een gouden tip van de winnares: "Heb er plezier in en blijf oefenen. Het gaat niet altijd goed, ook bij mij niet, maar neem de tijd."

Voor de grote fans die nu in een zwart gat vallen op zondagavond komen er drie kerstuitzendingen, waar de nummers één twee, drie en vier van alle seizoenen aan meedoen. Daar kunt u dan alvast naar uitkijken!

Beluister hier het interview met Sarena Solari terug: