NPO Radio 5

Thema-avond: 60 jaar Songfestival

  1. Nieuwschevron right
  2. Thema-avond: 60 jaar Songfestival

NPO Radio 5 wijdt maandag 18 mei een avond aan 60 jaar Eurovisie Songfestival! Het programma, gepresenteerd door Hijlco Span en Ron Stoeltie, blikt terug op al het moois dat 60 jaar Songfestival ons heeft gebracht.

Wil je deze avond bijwonen? Stuur dan een e-mail naar songfestival@radio5.nl, m.v.v. uw naam, adres & telefoonnummer. Vol = vol!

Live in de studio

Oud Eurovisie Songfestival-deelnemers komen naar de studio om over hun ervaringen te vertellen en uiteraard hun Eurovisie lied te zingen, met optredens van o.a. Marlayne, Esther Hart, Maxine & Franklin Brown, Lenny Luhr, Justine Pelmelay, Ronnie Tober en Ben Cramer! In de studio voeren we gesprekken met o.a. Greetje Kauffeld en Harry van Hoof.

Songfestivalmuziek

In 60 jaar Eurovisie Songfestival is veel muziek te horen van artiesten die ontdekt zijn op het Eurovisie Songfestival zoals Udo Jurgens, Olivia Newton-John, Cliff Richard, Nana Mouskouri, Sandi Shaw, Domenico Modugno, ABBA, Carola en Lenny Kuhr.

Emancipatie en eenwording

In 60 jaar Eurovisie Songfestival wordt ook aandacht besteed aan de maatschappelijke betekenis van het festival. Vlak na de val van de muur werden de landen uit Oost-Europa verwelkomd. Daarnaast zijn er de nodige politieke thema’s bezongen in festivalliedjes. En dan is er de emancipatoire waarde van het festival voor homo’s en transgenders.

Trijntje Oosterhuis

60 jaar Eurovisie Songfestival kijkt ook vooruit. Een dag later, dinsdag 19 mei, is de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015. Hoe schatten de gasten de kansen in voor Nederland met Trijntje Oosterhuis en het nummer 'Walk Along'? Cornald Maas bericht vanuit Wenen.

Warmlopen op NPO Best

Wilt u nog meer voorpret? Vanaf 11 mei 2015 ziet u elke avond om 19:50 op NPO Best '60 jaar Songfestival'!


Thema-avond: 60 jaar Eurovisie Songfestival
Presentatie: Hijlco Span & Ron Stoeltie
Maandag 18 mei 19:00 - 24:00