NPO Radio 5

Paul de Leeuws TV-doorbraak

  1. Nieuwschevron right
  2. Paul de Leeuws TV-doorbraak

Op 12 februari 1986 verscheen een jonge Paul de Leeuw op de televisie bij Sonja Barend. Hij zong 'Vlieg Met Me Mee Over De Regenboog' en lanceerde daarmee zijn carri

Dit jaar ontvangt Paul de Leeuw de Beeld & Geluid Oeuvre award. Als winnaar wordt De Leeuw vereeuwigd op een glasplaat in de Wall of Fame in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Eerder viel onder anderen André van Duin, John de Mol, Koos Postema en Ria Bremer deze eer te beurt.

Het grote publiek leerde hem zo kennen:

Te gast bij Sonja

Paul de Leeuw stond in het theater met zijn voorstelling en had een aantal dames tijdens zijn voorstelling gesommeerd om de zaal te verlaten vanwege het feit dat ze de voorstelling zouden verstoren. Een hoop boze brieven werden gestuurd en de dames waren samen met Paul te gast bij Sonja Barend. Een felle discussie aan tafel was het gevolg:

Vlieg met me mee...

Ook bij Sonja in de uitzending was daar het liedje 'Vlieg Met Me Mee' wat Paul zong terwijl hij zichzelf begeleidde op de piano. Pauls televisiedebuut was daar en het sloeg in als een bom. Deze hit verscheen uiteindelijk ook nog op zijn live cd Gebabbel uit 1992:

En wat vindt u de beste hit van Paul de Leeuw? Laat het ons weten in een reactie.