NPO Radio 5

Een muzikale tour door Den Haag

  1. Nieuwschevron right
  2. Een muzikale tour door Den Haag

In Tijd Voor Max Radio vertelde ex-zanger van de Golden Earring Frans Krassenburg over de nieuwe muzikale tour die hij gaat geven in Den Haag.

Rock History Tour

Den Haag is een muzikale stad met grote namen als Anouk, Kane en Di-rect. Maar deze huidige artiesten zouden nooit zo groot zijn geworden zonder de invloed van eerdere bands zoals Golden Earring, Shocking Blue en The Crazy Rockers. Frans Krassenburg gaat samen met nachtburgemeester René Bom als reisleider van de Rock History Tour een muzikale rondleiding geven door Den Haag.

Invloed van Indische muzikanten

In de jaren '60 was Den Haag al een muziekstad. "Dat komt vooral door de Indische mensen", aldus Frans. Ze speelden muziek die uit Amerika kwam; nieuw en geweldig voor de Nederlanders. "Daar keken we met open bek naar." De Hagenaren werden beïnvloed door die muzikanten en zo ontstond uiteindelijk de 'Beatmuziek'.

Vooral veel muziek

Met een busje rijden ze vanaf 5 maart door Den Haag en doen ze diverse locaties aan die van belang zijn geweest voor de muziekgeschiedenis van de stad. Plaatsen die nog steeds bestaan, maar ook plekken die er niet meer zijn zoals de voormalige Dierentuin: "Er werden grote popfestijnen gehouden. Ik heb er nog in het voorprogramma gestaan van René And The Alligators", vertelt Frans in de uitzending. De muzikant belooft ook veel gezelligheid en veel live muziek: "Je komt niet in een soort rondvaartboot terecht".

De voormalige theaterzaal van 'De Dierentuin' waar diverse voorstellingen en optredens werden gehouden:

Luister hier het fragment terug:Het gehele interview is hier te beluisteren >>


Tijd Voor Max Radio
Presentatie: Henk-Jan Smits en Elles de Bruin
Ma t/m vr 18:00 - 20.00