NPO Radio 5

Theater van het Sentiment vanuit huis Hanso Idzerda

  1. Nieuwschevron right
  2. Theater van het Sentiment vanuit huis Hanso Idzerda

Hanso Idzerda maakte honderd jaar geleden 's werelds eerste publieke en commerciële radio-uitzending vanuit zijn huis in Den Haag. Theater van het Sentiment maakt een uitzending vanaf diezelfde plek.

Theater van het Sentiment

Honderd jaar

Het Theater van het Sentiment komt zaterdag 12 januari in een bijzondere uitzending vanaf de plek waar de radio werd geboren, het woonhuis van Hanso Idzerda in Den Haag. Op de plek waar Philips-ingenieur Idzerda 100 jaar geleden de allereerste radio-uitzending ter wereld uitzond maakt het theater een speciale voorstelling over verleden en toekomst van de radio. Het is een uitzending met veel fragmenten; van Radio Oranje tot de Ochtendgymnastiek en van Langs de Lijn tot Met Naald en Schaar.

Beurzen Open, Dijken Dicht

Astrid de Jong praat verder over de radio met radiohelden van vroeger en nu Govert van Brakel, Sander Hoogendoorn en Bart van Leeuwen (vanaf zondag de nieuwe presentator van het Theater van het Sentiment). Zij vertellen over de rol van radio bij grote nieuwsgebeurtenissen en sportwedstrijden, over de grote shows die vroeger op de radio werden uitgezonden en het belang van radio bij hulpacties, van Beurzen open, Dijken dicht tot Serious Request.

Theater van het Sentiment
Vanaf de geboorteplek van de radio
Zaterdag 12 januari 2019
16.00 - 18.00