NPO Radio 5

George Baker in gesprek met Jeroen

  1. Nieuwschevron right
  2. George Baker in gesprek met Jeroen

Beluister het gezellige gesprek dat Jeroen met George heeft naar aanleiding van Bakers vijftig jarig artiestenjubileum!

George Baker te gast i.v.m. 50 jarig jubileum!

George Baker en George Thé

Te gast bij Jeroen van Inkel zijn George Baker en zijn maat en gitarist George Thé. De mannen kennen elkaar al sinds Baker vijftig jaar geleden begon als muzikant.

Fabriek

Baker wilde dolgraag de muziek in destijds, maar werkte nog lange tijd in de fabriek voor zijn geld. "Ik stond in de fabriek toen ik mijn eerste gouden plaat kreeg. Sterker: mijn muziek stond al in Amerika in de hitparade!"

Quote

Met mijn gouden plaat stond ik nog gewoon in de fabriek.

George Baker

Onderscheidend

In Ahoy, waar Baker zijn jubileum groots viert, zal hij vooral zij hits spelen. Niet allemaal, "want dat zijn er teveel." En dat is niet overdreven. Hoe het komt, dat hij zoveel succesnummers op zijn naam heeft staan, heeft volgens George te maken met onderscheidend zijn. "Je moet opvallen. Dat heb ik wel geleerd van naar audities gaan en afgewezen worden. Je hebt iets origineels nodig, zoals het gitaarloopje van 'Little Green Bag'.

Gefileerd

Jeroen, George en George liggen elkaar: "zijn er nog vragen die ik niet gesteld heb en die ik wel had moeten stellen?" vraagt Jeroen aan het eind van het interview. "Nee", aldus George Baker, "Je bent eigenlijk wel heel diep gegaan gewoon. Je hebt me echt gefileerd."

Je Dag Is Goed
Dj: Jeroen van Inkel
Maandag t/m vrijdag 07.00 - 10.00 uur