NPO Radio 5

Neil Young komt dit jaar met nóg een album

  1. Nieuwschevron right
  2. Neil Young komt dit jaar met nóg een album

Nadat Neil Young dit jaar een nieuw studioalbum heeft uitgebracht komt hij met een tweede: Peace Trial. De schijf ligt vanaf 2 december in de winkels.

Akoestisch

Het album bestaat voornamelijk uit akoestische nummers en het is zijn 37ste studioalbum. De singer-songwriter schreef en nam het album op vlak na de release van het eerder uitgebrachte album dit jaar.

Pipeline

In september releaste Young al de single, ‘Indian Givers’. De single is een aanklacht tegen de Dakota Acces Pipeline. Deze leiding moet olie van North Dakota naar Illinois vervoeren. Veel mensen zijn hier tegen en zijn bang dat de leiding het grondwater op kostbare grond zal gaan beïnvloeden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Earth

Zijn vorige studioalbum, Earth, bracht Neil Young uit op 17 juni 2016. De tracks van het album zijn opgenomen tijdens het Rebel Content Tour in 2015. Op het album staan verschillende nummers van Neil Young die hij tijdens zijn carrière heeft gemaakt. Het thema van dit album is ‘het leven op deze planeet’. De muziek wordt zelfs ondersteund met dierengeluiden.