NPO Radio 5

Proficiat! Bonnie St. Claire jarig

  1. Nieuwschevron right
  2. Proficiat! Bonnie St. Claire jarig

Vandaag heeft Bonnie St. Claire de mooie leeftijd van 66 bereikt en dat moet natuurlijk gevierd worden. We zetten vijf van haar nummers op een rij.

Het begin

Als Bonnie St. Claire 17 is, wordt ze ontdekt door Peter Koelewijn en krijgt een platencontract. Bonje Cornelia Swart wordt Bonnie St. Claire. Haar eerste single is het nummer 'Tame Me Tiger', geschreven door Peter Koelewijn zelf:

Eerste hit

In 1970 is er de grote doorbraak voor Bonnie St. Claire met het nummer 'I Won't Stand Between Them'. Het nummer komt op de vijfde positie van de Nederlandse Top 40 terecht:

Unit Gloria

Het is 1972 als ze even stopt met solo zingen en in de band Unit Gloria terecht komt. Ze vervangt hierbij zanger Robert Long. Met de band scoort ze een aantal hits, maar na het nummer 'Rocco Don't Stop' is het afgelopen en gaat Bonnie weer solo verder. Een aantal jaren later trouwt ze met de gitarist van Unit Gloria Albert Hol, maar in 1992 maken ze een einde aan het huwelijk.

Dokter Bernard

In 1976 heeft Bonnie St. Claire haar eerste Nederlandstalige hit het het nummer 'Dokter Bernard'. De stem van de dokter wordt in het nummer gezongen door de enige echte Ron Brandsteder.

Nederlandstalig

Het Nederlandstalig zingen bevalt Bonnie St. Claire goed en ze neemt definitief de overstap van Engels naar Nederlands. Tot in de jaren '90 gaat ze door met nieuwe nummers maken, zoals onder meer 'Ik Ben Gelukkig Zonder Jou', 'Bonnie Kom Je Buiten Spelen', 'Vreemdeling' en 'Sla Je Arm Om Me Heen'. Na de jaren '90 is ze alleen nog af en toe op televisie te zien.