NPO Radio 5

Hoochie Coochie Man's op een rij

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoochie Coochie Man's op een rij

Precies 62 jaar geleden duikt Muddy Waters de studio in om 'Hoochie Coochie Man' op te nemen, een nummer waarvan hij niet wist dat het zo'n groot succes zou worden. Grote muzikanten hebben het nummer gecoverd.

Origineel

Muddy zingt zijn nummer 'Hoochie Coochie Man' in zijn eigen club de Checkerboard Lounge, als hij bijzonder bezoek krijgt van The Rolling Stones die in de buurt zijn voor een aantal optredens. Ze komen ook het podium op. Samen zetten ze een bijzondere versie van het nummer neer:

Chuck Berry

Tijdens het Toronto Peace festival in 1969 treden veel grote artiesten op als Jerry Lee Lewis, The Doors & John Lennon and the Plastic Ono Band. Maar ook Chuck Berry treedt op en zingt zijn versie van Muddy Water's 'Hoochie Coochie Man':

Van Morrison

Van Morrison zingt het nummer 'Hoochie Coochie Man' vaker tijdens concerten, maar hier staat hij op het podium tijdens het Montreux Jazz Festival in Zwitserland in 2003:

Eric Clapton

Eric Clapton vindt 'Hoochie Coochie Man' zelf zo'n leuk nummer, dat hij het niet alleen covert tijdens concerten, maar ook zelfs op zijn cd From The Cradle zet. Een album met alleen maar blues covers:

Steppenwolf

Steppenwolf zet 'Hoochie Coochie Man' zelfs op hun eerste album. Een album uit 1968 met een aantal covers, maar ook veel eigen werk. Dit optreden is van vele jaren later, in 2005: