NPO Radio 5

Suus zingt Annie M.G.

  1. Nieuwschevron right
  2. Suus zingt Annie M.G.

Vanaf zondag staat Suzan Seegers met haar voorstelling Suus zingt Annie M.G. in de theaters. Ze was te gast bij Hijlco in Volgspot om te vertellen over Annie M.G. Schmidt en haar liedjes.

De verhalen

Annie M.G. Schmidt heeft ontzettend veel verschillende liedjes en gedichten geschreven. Kiezen is dan ook niet makkelijk. "Ik wilde een volwassen programma dus de kinderliedjes koos ik niet. Wij gingen bij de liedjes kijken naar hoe het voelde en wat het met me deed. Het was niet eenvoudig om te kiezen, maar het is mijn persoonlijke keuze geworden." Suzan wilde graag een verhaal vertellen, maar zonder woorden te gebruiken. "We zijn alles achter elkaar gaan zetten en gaan schuiven. Ik wilde alle kleuren van Annie laten zien. We hebben alles zo goed achter elkaar gezet dat ik het verhaal niet zelf hoef te vertellen. De liedjes vertellen het verhaal."

Verder dankzij Annie

Suzan is van musical, naar het zingen van Limburgse liedjes en een tentoonstelling over Toon Hermans bij Annie M.G. Schmidt beland. Hier kiest ze voor na een moeilijke periode in haar leven. "Ik was ziek. Ik had een ongeluk gehad en daar een hersenschudding aan over gehouden. Die heb ik verwaarloosd en ik eindigde ook nog met een ongelooflijk dikke burn out." Toch kwam er weer een moment dat ze terug aan het werk moest. "Ik werd op een dag wakker en dacht: ik moet Annie doen. Met haar kan ik alle kanten uit. Annie is heel veel. Als ik dan uit materiaal moet kiezen, is dat wat ik moet hebben. Dankzij haar kon ik door. Het gaat nu beter dan ooit. Ik zit vol plezier en kan weer genieten."

Beluister hier het interview met Suzan Seegers: