NPO Radio 5

Van Kooten en De Bie op vinyl

  1. Nieuwschevron right
  2. Van Kooten en De Bie op vinyl

Record Store Day, speciaal in het leven geroepen voor de onmisbare platenzaak, viel dit jaar op 16 april. Er zijn altijd bijzondere uitgaven rondom die dag, zoals een plaat van Van Kooten en De Bie! Henkjan en Margreet belden Kees van Kooten er over.

Record Store Day

Record Store Day is een internationale 'feestdag' waarop platenwinkels en platenlabels extra activiteiten organiseren, om de branche te promoten. Inmiddels is het ook in Nederland een happening, met elk jaar speciale nieuwe cd's en elpees in de schappen.

Zo ook De Blijvers, een gelimiteerde uitgave. De dubbel-LP bevat een keuze uit het gehele Van Kooten en De Bie repertoire en verschijnt ter gelegenheid van Record Store Day 2016. Een geweldige selectie uit de verschillende langspeelplaten van Het Simplisties Verbond, zoals 'Draaikonten', 'Op Hun Pik Getrapt', 'Gouden Doden' en 'Willen Niet Dood'.

Nog altijd fris

Kees van Kooten vindt het leuk, en verbaast zich ook over de reacties die bijvoorbeeld onder YouTube filmpjes van het Verbond en de Klisjeemannen staan: "Het is 30 jaar oud die scène, maar het geldt nog proecies zo". Een groot compliment. Maar wat staat er allemaal op die elpee?

Beluister het hier:


Tijd voor MAX Radio
Presentatie: Henkjan Smits / Margreet Rijntjes / Elles de Bruin
ma-vr 18:00 - 20:00