NPO Radio 5

Heel Holland Bakt: de halve finale

  1. Nieuwschevron right
  2. Heel Holland Bakt: de halve finale

Deze week was fouten maken nog gevaarlijker dan anders, want met nog maar vier bakkers in de race streden ze voor een plek in de grote finale...

Eerst terug naar de uitzending van 18 oktober...

De eer

Voordat de uitzending begint is Michiel er zeker van: hij moet als enige overgebleven man de finale halen. "Ik had de eer van de mannen hoog te houden. Ik wilde er gewoon echt niet uit. De meisjes waren onwijs goed gisteravond en ik moest het veld ruimen."

Tartelettes

De eerste opdracht luidt:maak tartelettes. Een opdracht waar de bakkers alle kanten mee op kunnen. Ze moeten drie eenpersoonstaartjes maken met verschillende smaken. De Brosse bodem van Michiel valt bij Janny in de smaak, maar ze mist nog een spannende tegenhanger in de smaken die Michiel heeft gebruikt. Serena kiest voor drie verschillende bodems en haar tartelettes vallen zeker in de smaak bij de jury.

Kersencake

Voor de technische opdracht moeten de bakkers een kersencake maken. Michiel denkt als enige te weten wat het technische trucje is om de kersen in het midden van de cake te krijgen, maar Serena heeft ook gezien dat ze de kersen aan een satéprikker moet rijgen en door de zijkant van de vorm moet steken. Dat valt hem vies tegen. Zijn kersencaké komt op de tweede plek terecht.

Gevouwen chocoladetaart

Bij het spektakestuk gaat het helemaal mis voor Michiel. "Het was een warme dag en ik had de moeilijkste soort chocola gekozen. De smaken van de taart vielen ook een beetje tegen. Ik had er net wat meer smaak in moeten stoppen. Ik heb het net iets te makkelijk gemaakt.”


Beluister het gesprek met Michiel:
Wekker-Wakker!
Presentatie: Manuëla Kemp & Henk Mouwe
ma-vr 07:00 - 10:00