NPO Radio 5

Een dag uit 'A Day In The Life'

  1. Nieuwschevron right
  2. Een dag uit 'A Day In The Life'

Op 10 februari '67 vonden opnames voor het bombastische middenstuk van 'A Day In The Life' plaats in Abbey Road. Artiesten als Keith Richards, Donovan en Mick Jagger waren daar bij, net als een aantal filmcamera's!

Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

Het nummer werd geschreven door Paul McCartney en John Lennon en verscheen op de Sgt Pepper's LP als laatste track. Het nummer vertelt het verhaal over een uitzonderlijke dag uit het leven van een persoon. Bij dit nummer werd een videoclip opgenomen en daar werden allerlei muzikanten voor uitgenodigd als Pattie Harrison, Mick Jagger, Michael Nesmith (The Monkees), Marianne Faithfull en Donovan.

Jolige bedoeling

De videoclip werd een jolige bedoeling. Zo vertelt George Martin over de opnames: "The orchestra leader, David McCallum, who used to be the leader of the Royal Philharmonic, was sitting there in a bright red false nose." De bandleden hadden gevraagd aan het orkest om zich lekker gek uit te dossen. Het mocht wel een beetje vreemd zijn.

BBC was niet tevreden

Het was de bedoeling dat de gehele sessie gefilmd zou worden voor een speciale televisieuitzending maar dat plan werd naderhand verworpen. De gasten die The Beatles hadden uitgenodigd kregen allemaal een camera in hun handen gedrukt om te filmen wat ze leuk vonden. Tony Bramwell van Magical Mystery Tours zei: "The BBC then banned the subsequent video. Not because of the content of the footage, but because the song itself had drug references."

Of dit de echte reden is van de BBC is niet zeker, maar de videoclip is in ieder geval erg leuk om te kijken!