NPO Radio 5

Tom Jones naar Nederland

  1. Nieuwschevron right
  2. Tom Jones naar Nederland

De Britse muzieklegende staat dit weekend als hoofdact op het Retropop festival in Emmen. We zetten wat bijzondere optredens van de beste man op een rij.

I'll Never Fall In Love Again

In 1967 is Tom pas 27 en zingt op TV deze cover, geschreven door skiffle artiest Lonnie Donegan en Jimmy Currie (beluister het origineel hier)

She's A Lady

In kleur! 7 jaar later is zowel de coupe als de outfit veranderd, maar de ruimte voor een mooie show maakt veel goed. Niemand minder dan Paul Anka schreef 'She's A Lady':

Sex Bomb

In 1999 zijn muziekvideo-zenders als TMF, MTV & The Box helemaal je-van-het onder jongeren. En wie zien we daar voorbijkomen? Ja, de inmiddels 59-jarige Tom Jones! Zijn samenwerking met dance-act Mousse T. is een flinke hit:

Delilah

Op 4 juni 2012 staat heel Engeland in de rij om het diamanten jubileum van koningin Elizabeth te vieren. Het landelijke spektakel wordt met een ongekend groots openluchtconcert afgesloten. Nationale schat Tom Jones mag zijn controversiële moordballade 'Delilah' ten gehore brengen:

Johnny B. Goode

In dezelfde periode neemt Jones een nieuwe stap in zijn leven: de dan 73 jarige artiest neemt plaats in een van de rode stoelen als coach van het populaire programma The Voice. Met zijn co-juryleden vertolkt hij hier een rock & roll medley. Die stem is nog even sterk als 50 jaar geleden!

Welk Tom Jones liedje is jouw favoriet?