NPO Radio 5

Mysterieuze nummers

  1. Nieuwschevron right
  2. Mysterieuze nummers

De lijst staat vol met cijfers, maar waar staan ze eigenlijk voor? Bij de meeste liedjes is dat wel duidelijk, maar er is

'36-24-36'

Waar staan de cijfers '36-24-36' in het gelijknamige nummer van de Shadows eigenlijk voor? Het nummer is instrumentaal dus het wordt ook lastig als je het antwoord op deze vraag uit de tekst wil halen. En ook het internet geeft geen duidelijkheid over de bedoeling van de Shadows met de cijfers. We kunnen alleen maar raden. De getallen 36-24-36 worden vaak genoemd als de ideale maten van de vrouw. Zou het waar zijn dat de klanken van de Shadows hierover gaan?

'24 Rozen'

Gelukkig hoeven we bij deze titel niet lang te raden, want met '24 Rozen' bedoelt Toon Hermans natuurlijk een grote rode bos rozen, maar dit nummer zit vol met een hele hoop andere cijfers. Zo komen onder meer 2 fanfares en een hoempapa, 14 appelbomen in de zomerzon, 9 dominees op het carnaval en 7 apen op een autoped voorbij.

'In The Year 2525'

Er wordt niet alleen vooruitgeblikt naar het jaar 2525, maar Zager en Evans zingt ook over vele andere jaren in de toekomst. Wat gebeurt er in 4545, 9595, of 5555? We zullen het nooit echt weten, Zager en Evans kunnen alleen maar gokken....

'When I'm Sixty Four'

In het lied blikken The Beatles vooruit op hoe het zal zijn als ze 64 zijn. Het is een heel aandoenlijk liefdesliedje. Ze vragen zich af of hun grote liefde nog wel van ze zullen houden als ze 64 zijn en hoe het leven er dan samen uit zal zien. "Jij kan truien breien voor de open haard en zondagochtend kunnen we samen een ritje maken." Inmiddels weten we dat Paul McCartney niet meer rookt en nog wereldwijd toert!