NPO Radio 5

Wim Sonneveld - Op de plaat

  1. Nieuwschevron right
  2. Wim Sonneveld - Op de plaat

Frank Jochemsen hoefde niet lang na te denken toen hij werd gevraagd de cd box 'Wim Sonneveld - Op de plaat' met het oeuvre van zijn grote held samen te stellen: "Ik ben echt een soort gestoorde kenner van zijn werk geworden."

Kissing Song

Het moest een bijzondere samenstelling van nummers worden. "Ik ben echt een soort gestoorde kenner van zijn werk geworden. Die klus wilde ik graag klaren, maar er moesten wel dingen op komen die nooit eerder zijn uitgegeven." En dat is hem gelukt. "Ik heb een opname gevonden van toen hij 17 was. Deze staat te boeken als zijn allereerste plaatopname. Hij is heel lang zoek geweest. Op het nummer wordt Sonneveld begeleid door de zus van zjin toenmalige vriend." Het lied heet 'Kissing Song'.

Een zaadje

Qua leeftijd valt NPO Radio 6 DJ Jochemsen niet in de doelgroep van Sonneveld fans, maar hoe kan het dat hij toch met de muziek in aanraking is gekomen? "Ik was 8 toen ik veel bij mijn oma was. Ik was gefascineerd door LP’s. Ik was door mijn opa’s LP kast aan het grasduinen en mijn oog viel op eentje met hoogtepunten van Wim Sonneveld. Ik moest er ontzettend om lachen. Ik was geïnteresseerd en vroeg aan mijn oma van wie is dat? Ze zei die man is al heel lang dood. Thuis vroeg ik het ook aan mijn moeder. Toen is er een zaadje geplant denk ik."

Burgemeester Beekmanlaan

Als groot fan is het nooit makkelijk om een nummer uit alleen maar favorieten te kiezen. "Ik heb de afgelopen tien jaar bijna niks meer gedraaid van die man, maar toen ik de cd aan het samenstellen was, werd ik het meest geraakt door het nummer 'Burgemeester Beekmanlaan'."

Luister hier het hele gesprek met Frank Jochemsen terug:

TinekeShow
Presentatie: Tineke de Nooij
ma-vr 12:00 - 14:00