NPO Radio 5

Artiesten met records

  1. Nieuwschevron right
  2. Artiesten met records

Op 24 oktober 1980 werd Paul McCartney bekroond tot best verkopende liedjesschrijver en platenmaker door het Guinness Book of World Records. Maar welke muzikale helden hebben de records nog meer verbroken?

De ruimte in

Naast de best verkopende liedjesschrijver, is Paul McCartney ook degene die voor het eerste een optreden gaf dat live werd uitgezonden in de ruimte. Dit deed hij tijdens zijn concert in Anaheim op 12 november 2005.

'White Christmas'

Kerst lijkt nog heel ver weg, maar toch is de best verkochte single wel een kerst nummer. Met ruim 50 miljoen verkochte singles is Bing Crosby's 'White Christmas' de best verkochte single aller tijden.

The King Of Rock and Roll

De enige echte King of Rock and Roll Elvis Presley is volgens het Guinnes Book of World Records uitgeroepen tot de best verkopende soloartiest aller tijden. Hij heeft maar liefst één biljoen platen, singles en ander materiaal van hem verkocht over de hele wereld.

Thriller

We hebben al de best verkopende artiest en single gehad, maar het best verkochte album is Thriller van Michael Jackson. Hiervan zijn er meer dan 65 miljoen verkocht en dat getal schoot met name omhoog nadat Michael Jackson in 2009 kwam te overlijden.

The Beatles

Paul McCartney zelf komt al twee keer voorbij als solo artiest, maar ook de Beatles zelf kunnen natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Ze zijn namelijk de best verkopende band. Alleen al in Amerika hebben ze 163.5 miljoen albums verkocht.