NPO Radio 5

Hoera! Art Garfunkel jarig

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoera! Art Garfunkel jarig

Art Garfunkel is vandaag 74 jaar geworden. En dat vieren we natuurlijk graag mee met een aantal mooie muzikale momenten uit zijn leven.

Simon and Garfunkel

De muzikale carrière van Art Garfunkel begint als hij op de middelbare school Paul Simon ontmoet. Samen vormen ze het muzikale duo Tom & Jerry. Een aantal jaar later komen ze weer bij elkaar maar dan als Simon and Garfunkel. Ze scoren een aantal grote hits, waaronder het nummer 'Sound Of Silence'. In 1970 gaan ze uit elkaar na onenigheid, maar ze zijn door de jaren heen ook weer aantal keer bij elkaar gekomen.

Solo

Nadat Simon en Garfunkel uit elkaar gaan, gaat Garfunkel niet direct door met muziek maken. Hij acteert in een aantal films voordat hij in 1973 begint aan zijn solocarrière. In 1979 scoort hij zijn grootste hit met het nummer 'Bright Eyes'. Het is de titelsong voor de film Watership Down.

Wandeltocht

Wandelen is iets dat Art Garfunkel graag doet. In 1983 maakt hij de bijzondere beslissing om een wandeling te maken van de Amerikaanse Oostkust naar de Westkust. Hij begint in New York en wandelt elke maand een paar dagen. Uiteindelijk komt hij dertien jaar later in 1996 aan bij zijn eindpunt in Washington. Hij geeft daarna een concert op Ellis Island waar hij onder meer een duet zingt met zijn goede vriend James Taylor.

Mooi Duet

Tijdens hetzelfde concert op Ellis Island zingt Art Garfunkel ook met zijn vrouw Kim en zijn zoontje James een nummer. Het kleine jongetje is dan pas zes jaar oud. Vele jaren later in 2005 krijgt Art Garfunkel nog een tweede zoon Beau Daniel.