NPO Radio 5

John en Yoko's kerstwens

  1. Nieuwschevron right
  2. John en Yoko's kerstwens

John Lennon en Yoko Ono startten op 15 december 1969 met een grootse campagne: 'WAR IS OVER - If You Want It'. Het was een dag vol verrassingen...

Vietnam

John Lennon en Yoko Ono vinden in UNICEF een partner voor de campagne, die ontstaat uit protest tegen de oorlog in Vietnam. Wereldwijd wordt de slogan op grote aanplakbiljetten tentoongesteld. Lennon weet echter niet dat UNICEF op 15 december een uitgebreid concert heeft georganiseerd...

Voor hij het weet staat hij voor het eerst sinds 1966 met George Harrison op het podium, vergezeld door Eric Clapton, Billy Preston, Bobbie, Delaney & Friends en vele anderen. En dat terwijl alleen de Plastic Ono band zou optreden. Het groeit uit tot een fijne jamsessie.

Let's Hope It's A Good One

De single 'Happy X-Mas (War Is Over)' wordt opgenomen met de Harlem Community Choir, twee jaar nadat de 'WAR IS OVER' campagne is gestart. Producer Phil Spector werkt mee aan de plaat.

Persoonlijke boodschap

Wie de gehele single hoort, merkt aan het begin "Happy Christmas Kyoko' en 'Happy Christmas Julian': een kerstwens voor twee kinderen van Yoko en John, respectievelijk:

foto: flickr.com - Yoko Ono Official