NPO Radio 5

Grote Drie: The Beatles

  1. Nieuwschevron right
  2. Grote Drie: The Beatles

The Beatles, Cliff Richard en Elvis zijn de absolute toppers van de Evergreen Top 1000 en dus onze 'Grote Drie'!

"Van een generatie tot de volgende,

The Beatles zullen de belangrijkste band aller tijden blijven"

Grote Drie

Die term kent u vast wel: Hermans Mulisch en Reve, Hermans Kan en Sonneveld, of zelfs Ajax PSV en Feyenoord! Toonaangevend, populair en onmisbaar. De 'Grote Drie' van de Evergreen Top 1000 zijn The Beatles, Cliff Richard en Elvis Presley omdat zij de meeste noteringen op hun naam hebben staan.

Bekijk hier meer statistieken >>

The Beatles verdienen het

Dankzij de muziek die ze in zo'n 8 jaar tijd produceerden belandde het viertal -naast behaalde onsterfelijkheid- uiteindelijk met 33 noteringen in de Evergreen Top 1000 van 2015. The Beatles zijn elke dag wereldwijd op de radio te horen, en dat verdient goed: In 2013 verdiende Paul McCartney 47 miljoen dollar, Ringo en George beide 6 miljoen & John Lennon 12 miljoen... Niet slecht voor een opgeheven band met helaas 2 overleden leden.

Binnenkort verschijnt ook nog eens een verzameling opgepoetste video's, zo helder heeft u het viertal nog mooit gezien!

The Beatles zijn er nog

"Van een generatie tot de volgende, The Beatles zullen de belangrijkste band aller tijden blijven" , dat zegt Dave Grohl, zanger van de populaire rockband Foo Fighters. En dat is ook echt zo: er zijn immer spulletjes, musea, tours, cd's, DVDs, themadagen, zenders en films in de maak. De Fab Four zijn nog altijd niet uit de wereld te slaan. Je vindt ze van jong tot oud afgebeeld op straat, in computerspellen en op T-shirts:


Nieuwe noteringen in de lijst

U zou het bijna niet geloven, maar er zijn dit jaar maar liefst 8 nieuwe Beatles liedjes in de Evergreen Top 1000 te vinden! 'No Reply', Get Back', 'For No One' , 'Eight Days A Week' , Rock & Roll Music' en ' Baby's In Black' zijn er enkele voorbeelden van. Een van de hoogste nieuwe binnenkomers van John, Paul, George & Ringo is het bijzondere 'Fool On The Hill' op #366:


Benieuwd naar de overige noteringen van de onmiskenbare Beatles? Bekijk de hele lijst.

Lees ook: Cliff Richard en Elvis Presley