NPO Radio 5

De Philip Bloemendal imitatiewedstrijd!

  1. Nieuwschevron right
  2. De Philip Bloemendal imitatiewedstrijd!

Dertig jaar na het stoppen van het Polygoonjournaal gaat Tijd voor MAX Radio op zoek naar de beste Philip Bloemendal-imitator van Nederland. Het NPO Radio 5-programma geeft tips aan de luisteraars over hoe ze het beste de karakteristieke stem van Bloemendal kunnen imiteren.

Luisteraars kunnen (geluids)appjes insturen via de NPO Radio 5-app met hun beste imitatie. Er kunnen ook filmpjes ingestuurd worden via Facebook. En het is mogelijk om onze voicemail in te spreken via 06 22 10 23 08.

De hele week wordt in Tijd voor MAX Radio en Facebook een cursus ‘Philip Bloemendal imiteren’ gegeven, met prominente cursusleiders en stemdeskundigen als Marlayne Sahupala, Arjan Snijders, Gerard Ekdom, Jeroen Kijk in de Vegte en Nicolas Ruis. De geven tips over onder meer dictie, timbre en articulatie. Ook ‘Philip Bloemendal imiteren voor vrouwen’ komt aan bod.

Uiteindelijk zal jurylid Robert Bloemendal, de zoon van Philip, vrijdag 14 april de beste inzending van de luisteraars kiezen. De winnaar mag ‘als Philip Bloemendal’ in een professionele radiostudio van Omroep MAX een filmpje ’inlezen’ voor Tijd voor MAX Radio.

Philip Bloemendal was tussen 1946 en 1986 presentator van het Polygoonjournaal. In 1999 overleed hij.

Lees meer op NPORadio5.nl/TijdvoorMAXRadio

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.