NPO Radio 5

Nederlandse muziek populair bij uitvaarten

  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlandse muziek populair bij uitvaarten

De meest populaire liedjes op een uitvaart zijn voornamelijk Nederlandstalige nummers. Dat blijkt uit een jaarlijkse inventarisatie die uitvaartonderneming Monuta bekendmaakte...

Nederlandse muziek populair

In de top vijf van meest gedraaide nummers staan maar liefst drie Nederlandstalige liedjes. Hierbij gaat het om 'Mag Ik Dan Bij Jou' van Claudia de Breij, 'Afscheid' van Marco Borsato, 'De Steen' van Bram Vermeulen en de uitvoering van Paul de Leeuw. In de rest van de lijst komen er ook opvallend veel Nederlandstalige nummers voor:

Een kladblaadje

Groot op 5 sprak met Angelique Stein, muzieksamensteller voor het programma De Sandwich op NPO Radio 5. Naast haar werk voor het zondagochtend programma geeft ze ook wel eens advies voor uitvaartmuziek. "Af en toe kreeg ik letterlijk een kladblaadje met daarop muziek die een schoonvader had uitgekozen voor zijn uitvaart", geeft ze aan.


"Iedereen hoort muziek en iedereen heeft daar een gevoel bij"

Niet iedereen denk dat muziek noodzakelijk is bij een afscheid. Sommige nabestaanden denken zelfs dat muziek niet belangrijk voor een persoon is geweest. "Dat is nooit helemaal waar. Mensen praten er soms niet over maar iedereen hoort muziek en iedereen heeft daar gevoel bij", aldus Stein.

Luister hier het gesprek met Angelique Stein terug:

Bocelli op nummer 1


Het nummer 'Time To Say Goodbye' van Andrea Bocelli en Sarah Brightman blijft het meest gedraaide nummer op begrafenissen. Het afscheidslied is afkomstig van het album Fly uit 1995. Luister hier:

Groot op 5
Presentatie: Karin de Groot
ma-vr 16:00 - 18:00