NPO Radio 5

The Monkees in 1 minuut

  1. Nieuwschevron right
  2. The Monkees in 1 minuut

De leden van de samengevoegde jongensgroep The Monkees beginnen op 31 mei 1966 aan hun grote avontuur: Opnames voor een televisieserie rondom Davy, Mickey, Peter en Michael gaan van start.

0.00 The Monkees beginnen

Het producersteam Bob Rafelson en Bert Schneider bedenken geïnspireerd door The Beatles' A Hard Day's Night! een televisieserie over een popgroep. Don Kirshner, Tommy Boyce en Bobby Hart houden zich bezig met de dagelijkse praktijk. Het succesvolle Brill Buidling-team (Neil Diamond, Gerry Goffin, Carole King, Harry Nilsson e.a.) werkt full-time aan het schrijven van liedjes voor het project. Bekijk de eerste aflevering:

0.20 Reclame scoort

Naast het originele gegeven van deze serie wordt het gebruik van producten voor reclame nu ook niet bepaald geweerd. Van ontbijtgranen tot sportwagens: 'product placement' zet de producten rechtstreeks in beeld:

0.40 Aan alles komt een...

De show eindigt uiteindelijk na 58 afleveringen en heeft daarmee tussen september '66 en maart '68 gelopen. Voor het innovatieve camerawerk wint de show wel de Emmy, een Amerikaanse televisieprijs: