NPO Radio 5

In memoriam: Jackie Wilson

  1. Nieuwschevron right
  2. In memoriam: Jackie Wilson

32 jaar geleden overleed Jackie Wilson nadat hij jaren lang in coma lag. Hij maakte geweldige muziek en daarom herdenken wij hem met zijn grootste hits.

Reet Petite

Met 'Reet petite' heeft Jackie Wilson in 1957 zijn eerste grote solosucces. Hij heeft net zijn band The Dominoes verlaten en dit is de eerste single die hij opneemt. Wilson schrijft het nummer samen met Berry Gordy. Door het grote succes van het nummer krijgt verdient Gordy genoeg geld om Motown Records op te richten.

Lonely Teardrops

Deze grote hit zou eerst een ballad worden, maar er ontbrak toch iets en gelukkig hebben ze het aangepast tot wat het nu is. Als Jackie Wilson op 29 september 1975 op het podium staat in Cherry Hill en dit nummer zingt, krijgt hij een hartaanval en raakt in coma. Pas op 21 januari 1984 overlijdt hij.

Baby Workout

'Baby Workout' is ook een grote hit van Jackie Wilson. Het nummer gaat over een meisje die hij uitdaagt om de hele avond met hem te dansen. De zanger schreef het nummer met zijn goede vriend Alonzo Tucker.

(Your Love Keeps Lifting Me) Higher and Higher

Op 6 juli 1967 neemt Wilson '(Your Love Keeps Lifting Me) Higher and Higher' al op. De bedoeling was niet om het meteen uit te brengen, maar te bewaren voor later. Een maand later brengt Jackie Wilson de single echter toch uit. Dat het nummer zo'n groot succes zou worden had hij waarschijnlijk nooit van te voren gedacht.

A Woman, A Lover, A Friend

Dit nummer is de opvolger van Wilson's 'Doggin Around'. Net als zijn voorganger stijgt 'A Woman, A Lover, A Friend' hoog in de hitlijsten en is een groot succes.