NPO Radio 5

De paus interviewen

  1. Nieuwschevron right
  2. De paus interviewen

De Utrechtse daklozenkrant heeft een interview gehouden met paus Franciscus en zijn daarmee het eerste Nederlandse medium die dat lukte. Manu

Recreatiezaal bejaardentehuis

Samen met dakloze Mark en Vaticaankenner Jan-Willem Wits interviewt Stijn als eerste Nederlander de paus. Een bijzondere ervaring. "Je hebt altijd de indruk dat je door grote zalen moet. Maar we waren eigenlijk in een kleine ontvangstruimte die nog het meest doet denken aan een recreatiezaal voor een bejaardentehuis."

Lachen

Gelukkig verliep het gesprek heel ontspannen. "Hij zoekt steeds oogcontact en je kan goed met hem lachen." Maar waarom nu de Utrechtse Straatkrant? "Deze paus heeft enorm veel aandacht voor daklozen. Hij vond het idee sympathiek. Hij staat op de cover en de verkopers krijgen de opbrengst en dat vond hij ook een heel fijn idee."

Argentijnse koningin

Maar nu is de grote vraag natuurlijk of de paus ook een keer een bezoekje brengt aan Nederland. "Hij ging het overwegen en zeker nu we ook een Argentijnse koningin hebben." De paus is zelf ook opgegroeid in Argentinië.