NPO Radio 5

In Frank's eigen woorden

  1. Nieuwschevron right
  2. In Frank's eigen woorden

We hebben veel geschreven, gehoord en gezien over Frank Sinatra deze week. Laten we het eens in de mond van de legende zelf leggen.

"I feel sorry for people that don't drink, because when they wake up in the morning, that is the best they are going to feel all day."

Het is geen geheim dat de Amerikaanse superster een liefde voor de (sterke) drank had. Met deze zin -serieus of als grap bedoeld- is daarmee alles gezegd: "Liever met een kater wakker dan fris uit bed.""I'm supposed to have a Ph.D. on the subject of women. But the truth is I've flunked more often than not. I'm very fond of women; I admire them. But, like all men, I don't understand them."

Hebben we deze uitspraak te geloven? Met meerdere echtgenotes en spraakmakende maitresses is Sinatra's reputatie als vrouwenverslinder bijna niet kapot te krijgen. Maar, zo blijkt, hij was ook maar een mens met "mislukkingen bij vrouwen"!"Whatever else has been said about me personally is unimportant. When I sing, I believe. I'm honest."

Bewust van zijn positie in het publieke domein als hij was, Frank Sinatra nam zijn vak en taak als zanger serieus. "Wanneer ik zing, geloof ik. Dan ben ik eerlijk"

"The big lesson in life, baby, is never be scared of anyone or anything."

In een fraai samengesteld boek, kort voor zijn dood uitgebracht, staat bovenstaand inspirerend citaat: nooit bang zijn voor iets of iemand! Makkelijker gezegd dan gedaan, maar ongetwijfeld het recept voor een gelukkiger leven!