NPO Radio 5

Stem op liefde

  1. Nieuwschevron right
  2. Stem op liefde

We helpen elke dag een handje in uw stem voor de Top 200 van de Jaren 70: er is veel om uit te kiezen! Neem bijvoorbeeld hetgeen waar de wereld om draait: Amour, liebe, amore: 'love'!

Heet

Elvis Presley zou het einde van de jaren 70 niet meer halen, maar bleef tot zijn laatste adem liefde uitdelen! Zijn 'Burning Love', een cover van Arthur Alexander schopt het naar de Top 20 in '72. Z'n uitvoering in Hawaii is nog altijd legendarisch:

Snel

Die echte 'Philadelphia Sound' wordt ook in dit lijstje vertegenwoordigd. Deze kraker van de O'Jays is in meerdere continenten goed voor de #1 positie. 'Love Train' is natuurlijk ook te zien geweest in het televisieprogramma Soul Train, een Amerikaans instituut.

Overal

Niet de Troggs en ook niet Wet Wet Wet: Deze 'Love Is All Around' is voor Sandra & Andres! Dit speelse duet van de Songfestivalkandidaten deelt alleen maar de woorden, maar is een stuk joliger:

Een ontsnapping

Paul Simon is venijniger (en grappiger) dan ooit en heeft er in deze hit duidelijk genoeg van: '50 Ways To Leave Your Lover' is dan ook geschreven NA Simon's scheiding van vrouw Peggy Harper.

Diepgaand

Bijna tegenovergesteld aan Paul Simon weten de Bee Gees de druk er flink op te leggen in deze Grammywinnaar: 'How Deep Is Your Love' is die wanhopige poging de geliefde te bereiken. Met kekke video:

Pijnlijk

Oorspronkelijk geschreven voor een man, maar Marc McGregors versie van 'Torn Between Two Lovers' luistert weg als het spannendste hoofdstuk in een Bouquet-romannetje: twee heren, 1 hart. Hoe loopt het af?

Een wonder

Sandy Coast geeft de liefde een heerlijke laid-back vibe: Hans Vermeulens 'True Love That's A Wonder' is alleen al voor de geniale videoclip uw stem waard!

Lees ook: Stem op zielig