NPO Radio 5

Openhartigheid in Podcast Vergeef het Maar

  1. Nieuwschevron right
  2. Openhartigheid in Podcast Vergeef het Maar

Hoe ga je verder als je jarenlang bent gepest, wanneer je als kind bent misbruikt of als jouw kind is vermoord? In de nieuwe EO-podcast ‘Vergeef het Maar’ praat Bert van Leeuwen met mensen die deze of andere aangrijpende gebeurtenissen meemaakten. Openhartig vertellen ze wat hun is aangedaan en wat dit met hen doet. Acht intieme en indrukwekkende gesprekken over pijn, verdriet, veerkracht, liefde en vergeving.

“Vergeven is het mooiste, maar ook het meest complexe wat er bestaat”, zegt Van Leeuwen. “Na twintig jaar ‘Het Familiediner’ intrigeert het mij nog steeds wanneer mensen bereid zijn om het weer bij te leggen. In deze podcast praat ik met mensen die – in de meeste gevallen – iets is aangedaan. Ze vertellen hun verhaal en ik vraag ze naar het proces van vergeven. Hoe doe je dat? En is het een kwestie van hoofd of van hart? Of beide?”

"Mijn benen konden me niet meer dragen"

In de eerste aflevering ontmoet Bert van Leeuwen de familie Beemsterboer. Hun dochter en zus Nadine werd in 2006 vermoord door haar ex. Openhartig vertellen vader Jacques, moeder Wanda en zus Jacqueline hoe alles voorgoed anders werd en ze een loodzware last moesten dragen. “Mijn benen konden me letterlijk niet meer dragen”, vertelt Jacqueline. “Alsof je hele verleden, heden en toekomst wordt weggevaagd.”

Deze verhalen en meer vind je hier: