NPO Radio 5

Frank Sinatra, filmster

  1. Nieuwschevron right
  2. Frank Sinatra, filmster

Sinatra neemt op 9 december 1953 'Young At Heart' op: de titelsong van een speelfilm met Doris Day waar hij ook een hoofdrol in heeft. De crooner schitterde meermaals op het witte doek!

Anchors Aweigh

In deze musical uit 1945 toont Frank Sinatra niet alleen zijn zangkunsten, maar ook aardig danstalent. Samen met superster Gene Kelly zou Sinatra uiteindelijk in 3 films te zien zijn. In deze scene mogen de heren zich uiten als echte stoere marine-binken. Naar verluidt moest deze scène maar liefst 73 keer over:

Young At Heart

Een kwestie van omgekeerde wereld: Niet de film maakt het liedje populair, maar omgekeerd: 'Young At Heart' is al een feit voordat de rolprent in productie gaat. In de film schittert Sinatra met Doris Day, en zingt 'You, My Love':

From Here To Eternity

De filmklassieker (met die beroemde strandscène) leverde Frank Sinatra in 1953 een Academy Award (Oscar) op. In de film speelt hij Angelo Maggio:

Ocean's 11

In 1960 zijn de heren van de Rat Pack het middelpunt van een gewaagde casino-roof. Frank speelt de onweerstaanbare Danny Ocean, een rol die 40 jaar later door 'opvolger' George Clooney werd aangenomen:

The Manchurian Candidate

Voor deze spionagethriller werd Frank Sinatra als hoofdrolspeler genomineerd voor de Oscar:

Lees ook:

Sinatra's Rat Pack
5 keer kerst met Frank Sinatra
Sinatra tribute: the making of
Ruben Hein zingt Frank
Uw favoriete Sinatra-evergreens
'Love And Marriage x3'