NPO Radio 5

70 jaar Arbeidsvitaminen

  1. Nieuwschevron right
  2. 70 jaar Arbeidsvitaminen

We vierden op 19 februari feest bij NPO Radio 5, want het langstlopende programma ter wereld werd 70 jaar! Hans Schiffers en Gerard Ekdom presenteerden deze speciale editie.

Feestje

De jubileumuitzending werd gevierd met champagne en taart! Jan Steeman kon er helaas niet bij zijn, maar geniet thuis mee:

Beluister hier de hele uitzending >>

Recordhouder

Muziek die altijd heeft gewerkt, en dat nog steeds doet! Arbeidsvitaminen bestaat sinds 19 februari 1946, waarmee het het langstlopende landelijke radioprogramma ter wereld is. Op 1 mei 2006 verdiende Arbeidsvitaminen een vermelding in het Guinness Book of Records.

Presentatoren

De stemmen van het programma waren om er maar een deel te noemen: Meta de Vries, Hans van der Togt, Bas Westerweel, Aldith Hunkar, Hans Schiffers en Gerard Ekdom. Jan Steeman presenteert sinds 2010 het programma op NPO Radio 5.

Trots

"De Arbeidsvitaminen is het langstlopende radioprogramma ter wereld en heeft zelfs een vermelding in het Guinness Book of Records. Ik ben er heel trots op dat het programma dagelijks bij AVROTROS te horen is op NPO Radio 5. Het helpt heel veel luisteraars de ochtend door, of de ‘arbeid’ nu op het werk of thuis plaatsvindt. De grondgedachte van de Arbeidsvitaminen uit 1946 past dus ook nog perfect in deze tijd", aldus Jurre Bosman, zendermanager NPO Radio 5.

Feestje op kantoor

Hans Schiffers en Gerard Ekdom (NPO Radio 2) komen voor één keer bij ons 'op kantoor' het verjaardagsfeestje vieren! Benieuwd naar wat er te wachten staat? Luister mee!


Arbeidsvitaminen: 70 jaar
Presentatie: Hans Schiffers & Gerard Ekdom
vrijdag 19 februari 10:00 - 12:00