NPO Radio 5

'Alsof elke minuut zijn laatste is'

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Alsof elke minuut zijn laatste is'

Onlangs werd zanger Bruce Springsteen 66 jaar. Muziekjournalist Jan Donkers is een enorme fan van 'The Boss' en schreef een van 29 nieuwe odes aan de superster.

Voor alle generaties

Muziekjournalist Jan Donkers (Volkskrant, Aloha, Hitweek) was te gast bij de TinekeShow en vertelde over de man die hij zo adoreert. Nu nog is hij niet de enige die graag naar de muziek van Bruce Springsteen luistert.

"De aanhang voor Bruce Springsteen gaat door alle generaties heen. Tijdens de boekpresentatie kwam er een meisje van acht jaar naar me toe met haar boek. Ze wilde een handtekening, want ze is een grote fan van Bruce. Ze vertelde me dat haar favoriete nummer 'Dream Baby Dream' is."

Niet meteen fan

Donkers is zelf geen fan uit het eerste begin. "Ik vond de eerste twee platen te bombastisch. Toen ik in New York woonde kreeg ik twee kaartjes van de platenmaatschappij. Ik was bijna niet gegaan, maar toen ik uiteindelijk wel ging was ik niet onder de indruk. Pas bij Darkness On The Edge Of Town begon ik het leuk te vinden."


"Bij het nummer 'The River' was ik helemaal om. Toen hij later in Ahoy speelde interviewde ik hem en vanaf die dag was ik fan. Hij is vernieuwend en grijpt naar nieuwe stijlen, maar er blijft een rode lijn door zijn werk heen lopen."

Hoopvol

Volgens Jan Donkers is naar een concert van Bruce Springsteen gaan een echte beleving: "Na een concert gaat iedereen positief, krachtdadig en en hoopvol weg. Bruce leeft alsof elke minuut zijn laatste is."

Luister hier het interview terug:


TinekeShow
Presentatie: Tineke de Nooij
ma-vr 12:00 - 14:00