NPO Radio 5

Koos Alberts zoekt fan voor boek

  1. Nieuwschevron right
  2. Koos Alberts zoekt fan voor boek

Zanger Koos Alberts & zijn vrouw Joke zijn druk bezig: Binnenkort gaan ze verhuizen. Tijdens het opruimen stuitten ze op een oud liedjesboek, wat Koos rond 1998 kreeg van een fan...

Grote schoonmaak

Zanger Koos Alberts en zijn vrouw Joke gaan kleiner wonen en dus is het hoog tijd om de boel eens op te ruimen. Daarbij passeren ook alle brieven, cassettebandjes, foto’s en cadeautjes van fans de revue. Zorgvuldig wordt afgewogen wat nog mee gaat naar het nieuwe onderkomen. Tijdens het opruimen stuiten ze ook op het liedjesboek. “We hebben het gekregen van Ruud Schalbroeck uit Den Haag. In de bijbehorende brief schrijft hij: “Ik heb van mijn oma een liedjesboek gekregen met oude titels. Ze zijn nooit gebruikt. Aan jou de primeur om daar iets mee te doen. Misschien brengen ze je op nieuwe ideeën.”

Mooie titels

De liedjes zitten in een aparte map. “De kaft zit er niet meer om heen. Maar het is muziek voor zang en piano a 50 cent. Er staan geen noten bij. Wel prachtige titels: “Kun je fluiten, Johanna”, “Rie, als ik je zie”, “Kat zit op het plat.” Op één van de bladzijden staat nog: van je lieve oma. Oma van Alberg (??) en de datum: 29-07-1994.”

Teruggeven

In de begeleidende brief vraagt Ruud of Koos de map wil retourneren, als hij er niets mee doet. Koos heeft er nooit iets mee gedaan. “Hij had destijds zo veel concerten, dat het boek op een grote stapel is beland. Nu komt het pas weer boven drijven. We willen het graag terugbezorgen.”

Weet u meer?

Lees de volgende feitjes, en neem contact op met Adres Onbekend als u meer weet!

Aanknopingspunten:
* Ruud Schalbroeck uit Den Haag
* Laatste bekende adres rond 1998: Albert Cuypstraat in Den Haag
* Zijn oma heet mogelijk Van Alberg