NPO Radio 5

'Het Dorp' van Sonneveld favoriet

foto: NPO
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Het Dorp' van Sonneveld favoriet

Luisteraars van Radio 5 Nostalgia kozen 'Het Dorp' tot beste plaat van zijn oeuvre. Dit in het kader van de aankomende Sonneveld Week op Radio 5 Nostalgia.

Wim Sonneveld Top 3

In de week van 14 februari stemden luisteraars van Radio 5 Nostalgia op hun favoriete liedjes van de dit jaar 40 jaar geleden overleden theatergrootheid, met de volgende 3 als meest geliefd:

1. Het Dorp
2. Aan De Amsterdamse Grachten
3. Margootje

Radio 5 Nostalgia presenteert: 'Sonneveld, een hommage'

De Top 3, gedraaid in het programma Open Huis, stond in het kader van de aankomende Sonneveld Week op Radio 5 Nostalgia.

Hoogtepunt van deze week is 'Sonneveld, een hommage’ welke op 5 maart aanstaande in Koninklijk Theater Carré Amsterdam zal plaatsvinden. Dit eerbetoon is opgezet, omdat het op 8 maart aanstaande 40 jaar geleden is dat de theatergrootheid in onze hoofdstad overleed.

Hommage in Carré

De cast van Sonneveld de Musical, Rob de Nijs en Karin Bloemen zingen onder andere ‘Het Dorp’, ‘Aan De Amsterdamse Grachten’, ‘Catootje’ en ‘Moeder, Ik Wil Bij De Revue’.

In de TinekeShow maakte Tony Neef, de hoofdrolspeler van de musical het nieuws bekend:

Cultureel erfgoed

Ron Stoeltie, manager evenementen Radio 5 is verheugd om luisteraars aan de hand van een verteller mee te nemen door het enerverende leven van Sonneveld: ‘In het Sonneveld herdenkingsjaar staan we met bewondering stil bij de nalatenschap van een van de grootste naoorlogse cabaretiers. Zijn werk en liedjes zijn van grote waarde en zijn cultureel erfgoed beroert een breed publiek. Wim is niet alleen geliefd bij oud, ook jongeren omarmen zijn oeuvre. De successen van ‘Sonneveld de Musical’ en de tv-serie ‘Moeder, ik wil bij de Revue’ zijn het levende bewijs dat Sonneveld nog steeds een grote groep mensen raakt.’

Uitzending op Radio 5 Nostalgia

Voor luisteraars die geen kaartje voor deze bijzondere hommage konden bemachtigen zendt Radio 5 Nostalgia op vrijdag 7 maart van 14.00 tot 16.00 uur opnames van deze bijzondere avond uit.


Sonneveld, een hommage

vrijdag 7 maart 2014
14:00 tot 16:00 uur

op Radio 5 Nostalgia