NPO Radio 5

Langs Het Tuinpad Van Mijn Vader

  1. Nieuwschevron right
  2. Langs Het Tuinpad Van Mijn Vader

Samen met bekende Nederlanders terug in de tijd... Tijdens de zomerstop van Adres Onbekend hoor je Langs Het Tuinpad Van Mijn Vader.

Langs Het Tuinpad Van Mijn Vader

Deze zomer gaan we op NPO Radio 5 terug in de tijd met bekende Nederlanders. In de zomerserie Langs Het Tuinpad Van Mijn Vader bezoeken BN'ers plekken die bepalend zijn geweest voor hun leven en werk. Het geboortehuis, de oude school, de eerste werkplek of het steegje van die eerste zoen.

Bijzondere gasten

We starten de serie met oud-commandant der strijdkrachten Peter van Uhm die teruggaat naar de bakkerij van zijn vader in Nijmegen waar hij iedere dag na school brood moest bakken. VVD-kamerlid Fred Teeven bezoekt zijn geboortegrond in Haarlem en met Liesbeth List gaan we naar Amsterdam en Vlieland. Atlete Nelli Cooman blikt bij haar oude atletiekclub in Rotterdam terug op haar Olympische successen.

Doe Maar-drummer René van Collem neemt ons mee op een spirituele reis die hij heeft gemaakt om van zijn drugsverslaving af te komen. Historicus Herman Pleij duikt in zijn eigen geschiedenis in ’t Gooi en met presentator Joris Linssen stappen we sportief op de fiets in Utrecht. Samen met Henk Hofstede van de Nits gaan we naar zijn oude voetbalclub in Amsterdam, J.O.S. waarover hij in 1987 het nummer 'J.O.S. Days' schreef. De zomerserie is vanaf 3 juli tot eind augustus elke zondag te horen van 14.00 uur tot 16.00 uur op NPO Radio 5.

Overzicht van de zomergasten

03 juli Peter van Uhm

10 juli Henk Hofstede

17 juli Nelli Cooman

24 juli Fred Teeven

31 juli René van Collem

07 augustus Joris Linssen

14 augustus Liesbeth List

21 augustus Herman Pleij

28 augustus Foppe de Haan

Langs Het Tuinpad Van Mijn Vader
juli & augustus
Elke zondag 14.00 -16.00 uur
NPO Radio 5