NPO Radio 5

Vier Tweede Paasdag

  1. Nieuwschevron right
  2. Vier Tweede Paasdag

Luister op 6 april op het gemak mee! Open Huis nodigt u uit op de Ark van Noach en Wekker-Wakker! besteedt aandacht aan de mijnindustrie.

Ondergronds

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat minister Den Uyl aankondigde de mijnen in Limburg te sluiten. Zo'n 60.000 mensen raakten hun baan kwijt. Wekker-Wakker! staat hier maandag 6 april bij stil. Oud-mijnwerker Jo Derikx is te gast. Hij werkte 16 jaar ondergronds en geeft nu rondleidingen in het Mijnmuseum in Heerlen:

Lente

In Andermans Veren (11:30) gaat het maandag over Pasen en de rest van de week is De lente het thema. Met Boudewijn de Groot, Harrie Jekkers, Gerard Cox, Theo Nijland, Marcel Verreck, Meike Veenhoven, Lenny Kuhr en vele anderen!

Ark van Dordrecht

Open Huis verplaatst op 2e paasdag naar de Ark van Noach. Live vanaf deze grote boot in Dordrecht presenteert Petra de Joode het programma op NPO Radio 5 Nostalgia. Verslaggever Tom Herlaar verkent het schip door mee te lopen met de man die de Ark op ware grootte nabouwde: Johan Huibers. Hij neemt ons mee op ontdekkingsreis door het leven van Noach:

Bijwonen

Tom en Petra vinden het gezellig als u tijdens de uitzending langskomt op de Ark: Maasstraat 14 3313 CR Dordrecht.