NPO Radio 5

Adres Onbekend wint Reissmicrofoon

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Adres Onbekend wint Reissmicrofoon

Yes! In 2016 ontving het programma Adres Onbekend in Amsterdam de Zilveren Reissmicrofoon voor het beste programma. Gefeliciteerd Ron & crew!

Het beste programma

De Zilveren Reissmicrofoon is een jaarlijkse prijs, uitgereikt door Nederlandse mediajournalisten aan het beste radioprogramma of -maker van het afgelopen seizoen. In 1966 won Gerard Hulshof de eerste, in 2015 viel het NPO Radio 1 programma Nooit Meer Slapen in de prijzen.

Dit jaar is ook een ereprijs uitgereikt aan het jubilerende programma Met Het Oog Op Morgen.

Genomineerden

De genomineerden voor de prijs waren Adres Onbekend (NPO Radio 5), Bernard Hammelburg (BNR Nieuwsradio), De Hart en Ziel Lijst (NPO Radio 4) en De Staat van Stasse (NPO Radio 2). De jury van de Zilveren Reissmicrofoon bestond uit Vincent Bijlo (radiorecensent van het AD), Roeland van Zeijst (Broadcast Magazine), Ron Vergouwen (Omroep Max) en Arjan Snijders (mediajournalist).

Een fijn gevoel

Ron Kas en zijn collega's waren in het Ketelhuis om de prijs in ontvangst te nemen. Voor Ron Kas was de ontlading groot na al het wachten, hij heeft dan ook flink rondgerend om de spanning kwijt te raken! Tot zijn grote vreugde was zijn vader ook in de zaal in de zaal aanwezig. "Het is zo'n fijn gevoel", aldus de presentator. Beluister hieronder het gesprek met een gelukkige Kas.

Van harte gefeliciteerd!

Adres Onbekend, het eerste zoekprogramma van Nederland, bestaat al sinds 1971 en herenigt herenigen niet alleen familie en oude geliefden, maar ook vrienden en collega’s. Dit mede dankzij de toegewijde Zoekbrigade. Laat hieronder een felicitatie achter voor de toppers van Adres Onbekend & luister aanstaande zondag weer mee.

Adres Onbekend
Presentatie: Ron Kas