NPO Radio 5

Nieuwe binnenkomers op maandag

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe binnenkomers op maandag

Dit jaar staat de Evergreen Top 1000 vol met liedjes die vorig jaar niet of zelfs nooit eerder in de lijst stonden. We hebben vijf van deze "nieuwe" op een rijtje gezet.

'We've Only Just Begun'

Deze hit van de Carpenters komt oorspronkelijk uit een televisie reclame van de Crocker National Bank en is geschreven door Roger Nicols. Het liedje was toen razend populair. Deze hype ontgaat Richard Carpenter ook niet. Hij kent Nicols via de platenmaatschappij waar zij samen bij zitten. Het liedje is dan nog maar heel kort en daarom hebben ze het samen afgeschreven. Je kunt het nummer terugvinden op plek 908 in de Evergreen Top 1000.

'Rainy Day Women #13 & #35'

Dit nummer van Bob Dylan krijgt veel kritiek door de tekst "Everybody must get stoned". Al Kooper die keyboard speelt in het nummer 'Blonde Blonde' wil daarom ook niet meewerken aan het nummer. Gelukkig kreeg deze echte evergreen wel genoeg stemmen en staat op nummer 863 in de lijst.

'Itchycoo Park'

Dit nummer is geschreven door de gitarist van Small Faces, Steve Marriot. Het gaat over het Londense park Little Ilford waar de gitarist als kleine jongen opgroeide.

'At Seventeen'

Janis Ian schrijft dit nummer nadat ze een artikel leest waarin een tienermeisje zegt: "Populair zijn lost niet al je problemen op". Het meisje is dan achttien jaar, maar Ian vindt dat zevetien veel beter klinkt en daarom krijgt het nummer de naam 'At Seventeen'. Het liedje staat op de 837e plek in de Evergreen Top 1000.

'Fly Away'

Dit nummer van John Denver gaat over het verlangen naar een simpel leven. Iets dat hij als muzikant natuurlijk nooit had. Zet de radio aan tussen 18.00 en 19.00 en geniet van deze evergreen op nummer 807 in de lijst.