NPO Radio 5

Lintjesregen op NPO Radio 5

  1. Nieuwschevron right
  2. Lintjesregen op NPO Radio 5

NPO Radio 5 vertelt verhalen achter lintjes! Donderdag volgen we de feestelijkheden live.

foto: ANP

Elke dag zijn bijzondere portretten te horen van mensen die in het verleden een koninklijke onderscheiding kregen. Op 26 april volgen verslaggevers de uitreiking van de lintjes op verschillende plaatsen in het land.

De ontvangers

Jeroen van Inkel neemt vanaf maandag 23 april in Je dag is goed (07.00 tot 10.00 uur, Omroep MAX) elke ochtend een kijkje in de wereld achter de decoraties. Hij praat met mensen die in het verleden een lintje voor iemand hebben aangevraagd en laat ook de gelauwerden aan het woord.

Kanselarij

Tom Herlaar praat in Open Huis (14.00 tot 16.00 uur, EO) op maandag en woensdag met Martine van Grieken en Kim Nagtzaam van de Kanselarij der Nederlandse Orden. Zij leggen uit wat er gebeurt nadat een aanvraag voor een lintje is ingediend.

In Bert op 5 (16.00 tot 18.00 uur, KRO-NCRV) laat presentator Bert Haandrikman deze week een aantal bijzondere portretten van eerder gedecoreerden horen.

Artiesten

Bekende Nederlandse artiesten met een onderscheiding zijn te gast bij Manuëla Kemp in De MAX! (18.00 tot 20.00 uur, Omroep MAX). Op maandag ontvangt zij Jan Rot, op dinsdag Rob de Nijs, woensdag schuift Mathilde Santing aan en op donderdag komt Thijs van Leer naar de studio.

Volg het live

Op de dag dat de lintjes van dit jaar worden uitgereikt -donderdag 26 april- trekken verslaggevers van NPO Radio 5 het land in.

We zijn van 's ochtends tot 's avonds aanwezig bij de feestelijkheden in de gemeentes Houten, Wijchen en Amersfoort! Daar zoeken we de uitdelende burgemeesters en kersverse lintjesdragers op.

Die berichtgeving loopt donderdag als een rode draad door de uitzendingen van NPO Radio 5.

Lintjesregen 2018
23 t/m 26 april